Hrastove bačve i vina

Untitled-1

Hrastove bačve i vina

U Rimskom Carstvu ljudi su koristili hrastove bačve s vinom, a sada će mnoge vinarije hrast postati važno” čarobno oružje” za poboljšanje kvalitete vina ima značajnu ulogu. Kakav je dakle odnos između hrastovih bačvi i vina? Kakva se priča dogodila među njima?

Što je hrastova bačva?

Hrast je, po definiciji, izrađen od hrasta iz bačve, iako imaju različito podrijetlo ili veličinu, ali može imati važnu ulogu u odležavanju vina i transportu. Općenito, u procesu izrade hrastovih bačvi, radnici će prvo ispuniti zahtjeve za sječu hrasta, zatim rezati na daske drva otprilike šipku i sušiti na zraku 2-3 godine kako bi se raspršili neugodni okusi; kasnije će se ove drvene ploče osušene na zraku rezati u skladu s navedenim specifikacijama, a zatim će radnici u bačvi staviti ove pažljivo izrezane drvene ploče na prsten cijevi i staviti obruče cijevi, a zatim zagrijati drvene ploče kako bi ih savili i sakupili u traženi oblik. I stavite obruč cijevi da ga popravite, tako da hrastova cijev poprimi oblik. Nakon prolaska pečenja, instalirajte poklopac i postupke poliranja, čak i ako je proizvodnja potpuna hrastovina.

Susret hrastovih bačvi i vina

Sudbina hrastovih bačvi i vina nije namjeran aranžman, već nenamjeran susret, o kojem se mora govoriti prije dvije tisuće godina. U to su doba Rimljani u velikoj mjeri širili područje Rimskog Carstva u Europi. Tijekom marša ne samo da su trebali nositi mnogo hrane i oružja, već i puno vina, jer je u tadašnjim uvjetima pijenje vina bilo ne samo sigurnije od izravnog pijenja vode, već je i davalo kalorije vojnicima u maršu .

U to su vrijeme ljudi često koristili glinene amfore za prijevoz vina na velike udaljenosti, a povremeno i bačve s palmama iz Mezopotamije. Glinene posude izrađene su od gline. Iako imaju dobra svojstva brtvljenja, teški su i nije ih lako nositi; dok su bačve za palme lakše, ali dlanove nije lako saviti i skupa su za proizvodnju. S širenjem Rimskog Carstva niti jedan od gore navedenih spremnika ne može zadovoljiti potrebe vojnika za prijevoz vina na daljinu kada marširaju i bore se.

Taj problem nije riješen sve dok rimski vojnici nisu marširali skroz na sjever i stigli do regije Galije. Rimski vojnici pronašli su mještane u bačvi od hrasta za transport piva, tekstura ovog drveta je mekša od drugog drveta, lako se savija, ali također ima dobre performanse nepropusne i široko rasprostranjena u kontinentalnoj Europi, lako se nabaviti materijale. Kad su rimski vojnici koristili hrastove bačve za skladištenje vina, došli su do novog otkrića-vino koje je bilo u dodiru s hrastovim bačvama postat će ukusnije, tekstura postaje mekša, a aroma i okus postaju složeniji i ugodniji. Osim toga, otkrili su i da što je vino duže pohranjeno u hrastovim bačvama, to hrast ima značajniji utjecaj, pri čemu se dobivaju korištenjem uobičajenog vina od hrasta. Ove prednosti hrasta Od tada je postao popularan u kratkom razdoblju od 200 godina, postupno je zamijenio desetke tisuća ušiju keramike.

Utjecaj hrasta na vino

Danas je vino odležavalo u hrastovim bačvama koje se naširoko koriste za poboljšanje okusa i strukture vina. Konkretno, kada vino odležava u hrastovim bačvama, hrastove stijenke s sitnim porama mogu dopustiti ulazak kisika u bačvu u dodiru s vinom, neka okus vina postane zaobljeniji, svilenkaste teksture i razvije aromu tri kategorije. U isto vrijeme, hrast i tanini nose sam okus, mogu dati više taninskog vina, strukturu i aromu i okus.

Općenito, različite veličine, učestalost hrasta s različitim stupnjevima utjecaja na vino. U pravilu, nove bačve, što je manji kapacitet, to više utječu na okus vina. Što je manji kapacitet veće bačve po jedinici površine u kontaktu s vinom u hrastu, time utječe na žestoka pića. Novija hrastova bačva znači da sama hrastova bačva nosi više tanina i aroma, što vinu daje više okusa i tanina. Sa povećanjem učestalosti i trajanja uporabe hrastovih bačvi, vino može sve manje davati aromu i tanin, sve dok se ne iscrpi, a samim time i veći utjecaj na nove hrastove bačve od starog hrasta.

Istodobno, podrijetlo i opseg pečenja hrastovih bačvi također će imati različite učinke na vino. Drvo zrna francuskog hrasta obično je kompaktnije, s manje hrastovog laktona, u procesu starenja vina, utjecaj na vino&je nježniji; i američki hrast sadrži više hrastovog laktona, obično možete donijeti maštovitije vino, bogate arome i okusa.

Share:
blog

Povezani članci

komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Josip

Powered by WpChatPlugins